fbpx

Wie is Karin?

Tadaaaa

Een positief ingestelde vrouw van 50+, met een wonderbaarlijk gezin (wie zegt dat nu niet van zijn eigen gezinnetje🥰), een beveiliger (in hart en nieren😎), vitaliteitscoach en beautyconsultant.

Alles in balans brengen is dan voor mijn “drukke bestaan” heel erg belangrijk. De balans heb ik gevonden in het plezier en de veelzijdigheid om al deze “functies” uit te oefenen.

Als beveiliger (objecten en evenementen) werk ik op onregelmatige tijden. Ik merkte al gauw dat ik zwaarder werd, Ik dacht “dat brengt het beroep met zich mee, dus het zal wel”. Ik ben nogal fors gebouwd en de voorbouw laat wel duidelijk blijken dat ik vrouw ben, maar als ik eerst mijn buik ga zien dan is dit geen goed voorteken😥. In mijn diensten op de objecten (bij de evenementen kreeg je meestal een tegoedbon voor de snackbar🤐, wat ook niet goed was😥) ging ik uit verveling overmatig eten (emotie eten genoemd), en niet de goede dingen😒. Mijn kleding begon strakker te worden, waardoor ik ‘weer’ nieuwe kleding moest aanvragen. Ik wil representatief overkomen en dan is strakke kleding niet van toepassing op mijn voorkomen naar anderen, een te strakke broek, knopen die open springen (blouse, gilet, colbert), het werd ook steeds vermoeiender om mij aan te kleden (dit had niets te maken met het werk of het plezier hierin😎), veters strikken was een opgave want mijn buik zat elke keer weer in de weg 😒. Mijn conditie ging achteruit, waardoor het voor mij moeilijk werd om de controleronde in de aangegeven tijd te lopen, traplopen werd steeds meer vermoeiender en ik merkte dat vooral in mijn knieën en de lift (als deze aanwezig was) werd mijn grootste vriend.

Inmiddels ging mijn BMI naar de 29 en kreeg ik te maken met diabetes type 2 (leefstijl diabetes genoemd) en werd ik voor het blok gezet afvallen of doorgaan met wat ik deed. Bleef ik gewoon doorgaan dan was het gevolg dat ik op een gegeven moment de richting van obesitas zou gaan waardoor een maagverkleining nog de enige redding zou kunnen zijn.

Het roer moest om kostte wat het kost. Ik had al van alles geprobeerd diëten, pilletjes en kuurtjes, het enige wat ik hiervan kreeg was een jojo-effect waarbij ik twee weken later nog meer was aangekomen dan ik in eerste instantie was afgevallen😮. Ze zijn ook nog eens gericht op vaste eet- en slaap tijden (raad eens, die heb ik niet😫), het werkte gewoonweg niet en toch moest het anders.

En nu zou ik kostte wat het kost toch echt gaan afvallen, het hoefde niet het ideaal gewicht te zijn, maar ik moest mij er goed bij voelen en weer kunnen functioneren op het werk maar ook thuis zoals ik dit vroeger deed. Ik wilde weer die leuke kleding kopen die ik nu niet kon kopen omdat mijn lichaam de vormen anders laat zien als op die paspop in de winkel of de webshop😒. Meer conditie hebben en mijn functie representatief en naar behoren uitvoeren zoals het hoort. Dat was mijn doelstelling.

Er moest een lange termijn oplossing komen en dat heb ik gevonden in het aanpassen van mijn leefstijl. Een gezond eetpatroon, voldoende water drinken, nachtrust, beweging, maar ook de balans in werk en privé bleek een groot deel van mijn traject te worden. Omdat ik meer informatie wilde over hoe ik dit kon bereiken (met in het achterhoofd om ook anderen te helpen met hetzelfde probleem) ben ik de opleiding voedingsleer en daarna (omdat mij het leuk leek😊) gewichtsconsulent gaan volgen. Ik ben mij gaan verdiepen in het afvallen terwijl men werkt op onregelmatige tijden of ter wijl in ploegendienst. Tot mijn verbazing was het (toch écht) gemakkelijk🤭. Alléén zoals met alles, je moet het eerst weten. Ik volgde een programma dat mij hierbij hielp, en dat met het geleerde uit de opleiding gewichtsconsulent heeft mij meer geleerd om bewust naar mijn lichaam te kijken en vooral te luisteren😊.

Dit alles heeft er toe geleid dat ik, ondanks de diensten en dat ik vrouw ben (vrouwen hebben het helaas moeilijker🤐), 10kg afgevallen ben in 3 maanden tijd. De klachten die ik had met een veelvoud verminderd zijn en ben ik weer dol op shoppen naar kleding die “IK” leuk vindt en niet wat mij goed staat in verband met mijn omvang. De grotere maten (vanaf maat 44/46 tot 52) zijn inmiddels de kast uitgegaan om niet meer terug te komen 😊.

Aankleden doe ik nu zonder erbij na te denken (en dat is meestal staand, omdat het gemakkelijker is 😎). Mijn veters kan ik nu weer op een normale manier strikken (ik hoef mij niet meer zover voorover te buigen). Ik kan weer normaal, zonder vermoeidheid, functioneren op het werk en thuis. De ergernissen over een té dikke buik zijn nu verdwenen (feestje🎉). Mijn conditie is zodanig verbeterd dat ik gewoon weer een sprintje kan trekken als dit nodig is en lopen en/of wandelen doe ik nu elke dag met héél veel plezier.

Tegenwoordig ben ik dus een energieke, enthousiaste en stuiterende vrouw, die positief in het leven staat met een ‘no nonsens’ mentaliteit, waarbij resultaat voorop staat. Het laatste is misschien niet altijd gewenst maar zo ben ik nu eenmaal 😎. Ik hou er van om op tijd te komen bij afspraken en er moet wel heel veel gebeuren (huis staat in brand, ongeluk op de weg enz.) wil ik mijn afspraak verzetten of zelfs afzeggen. Mijn motto is “een dag niet gelachen is een dag niet geleefd” en daar hou ik mij graag aan 😊.

Mijn visie is dat afvallen makkelijk en plezierig kan zijn, zonder teveel te moeten laten waar ik zin in heb. Het moet afgestemd zijn op de persoon en de werktijden. Door je leefstijl aan te passen leer je om naar jouw ideale gewicht te komen en het te behouden.  Ben eerlijk naar jezelf dan ben je ook eerlijk naar je lichaam.

Als je mij zou kennen zou je weten ……..

  • Dat ik een pittige, eerlijke en consequente dame ben, die ook nog eens heel erg liefdevol kan zijn.
  • Je mij met een reep pure chocolade het gelukkigst kan maken.
  • Dat ik positief in het leven sta en het liefst in uitdagingen en oplossingen denk (heel irritant soms😊). Ik heb natuurlijk ook wel eens een rotdag, maar met positieve energie kan ik meer bereiken op de dag.
  • Dat ik graag zelf de keukenprinses ben en het liefst verse maaltijden bereid, maar ook heel graag aan het bakken gaat als de tijd het toe laat.
  • Dat ik een ‘mensen’ mens ben, heel handig in de functies die ik vervul 🥰.

Ben jij nu ook enthousiast geworden en wil je dat ik je help om JOUW “ideale” gewicht te bereiken, neem dan vandaag nog contact met mij op voor een gratis sessie. Tenslotte heeft alles wat je tot nu toe gedaan hebt nog niet geholpen en ik heb het wiel al voor jou uitgevonden🥳.