Wie ben ik? 😉


Ik ben een ervaringsdeskundige die leergierig is en vooral door blijft leren. Een persoon die liefdevol, eerlijk en recht door zee is. Iemand die je kunt vertrouwen en die jou kan begeleiden als het gaat om een leefstijl met onregelmatige werktijden. Positiviteit staat bij mij voorop en mijn motto is dan ook “een dag niet gelachen is een dag niet geleefd”.  


Wereldreiziger (landen en beroepen)

Mensen die mij tegenkomen vinden mij een “wereldreiziger”.

Ik ben geboren en getogen in Duitsland. Hier heb ik de Nederlandse school bezocht. Van jongs af aan ben ik al bezig geweest om anderen te helpen. Op school was het in de vakken waar ik goed in was, zelfs de leerkracht ging zomaar even koffie halen en zei “jullie weten aan wie jullie het kunnen vragen als er iets is”. Thuis uitte zich dat ik klanten hielp met leren paardrijden; tenslotte hadden wij een paardenverhuur en huifkarrenverhuur bedrijf.

In 1991 ben ik geëmigreerd naar Zuid-Afrika, Johannesburg. Hier heb ik zowel in de beveiliging gewerkt en later als financieel administratief medewerker. Deze 8 jaar in Zuid-Afrika hebben bij mij verschillende indrukken achtergelaten en heb ik, zo leergierig als ik ben, mij verdiept in de verschillende religies vooral de Islam en Hindi. Uiteraard waren er ook anderen maar daar heb ik weinig van opgestoken destijds.

In 1999 ben ik geïmmigreerd naar Nederland en heb ik mij in Helmond gevestigd, ik woon er nog steeds met veel plezier. Ik ben na jaren (25 jaar) in de financiële administratie gewerkt te hebben weer overgestapt naar de beveiliging in 2013, hierdoor begon ik dus weer op onregelmatige tijden te werken. Ik vind dit heerlijk en ik zou niet anders meer willen.Gezondheid

In de administratie begon ik al te merken dat ik iets moest doen aan mijn gewicht en dat is in de beveiliging alleen nog maar erger geworden.  Sinds 2013 begon ik echt veel aan te komen en ik deed het elke keer weer af met “het hoort er gewoon bij”. Ik begon steeds meer problemen met mijn lichaam te krijgen onder andere rug- en gewrichtspijnen, conditie die nog verder achteruitging, de buik die steeds meer in de weg zat bij het aankleden en vooral veters strikken werd hierdoor een grote uitdaging.

Het roer moest om, alleen nu kwam het wat moest ik doen? Ik heb verschillende dingen geprobeerd. Diëten was een van die dingen maar het werkte niet. Ik viel wel iets af maar dit was bij lange na nog niet genoeg en het moest er veel meer worden. Daarbij kwam nog dat ik daarna dubbel en dwars de kilo’s er weer terug op kreeg. Dus geen optie.

In 2018 werd bij mij diabetes type II (dit heeft met je leefstijl te maken) geconstateerd en wilde men mij tabletten hiervoor geven. Dit heb ik afgeslagen en aangegeven dat ik dit zelf onder controle ga houden met mijn eigen supplementen (want dat is Aloë Vera) en voeding. De voeding pas ik elke keer weer aan met de dienst die ik draai, want elke dienst vraagt om een andere voeding.

Door mijn diabetes type II, deze is genetisch bepaald, heb ik in 2024 het roer verder omgegooid en ben ik nog bewuster geworden met mijn voeding. Door mijn voeding aan te passen en er voor te zorgen dat mijn glucosewaarde verlaagd wordt heb ik meer energie gekregen.Leergierigheid

In 2018 ben ik mij er helemaal in gaan verdiepen wat de voeding betreft en ging de opleiding voedingsleer volgen. Dit was voor mij een hele eyeopener en het was zo interessant dat ik daarna gelijk de vervolgopleiding gewichtsconsulent deed. De dingen die ik leerde over voeding en beweging en vooral ook over het lichaam hebben mij laten nadenken.

Vervolgens heb ik nog een NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) studie gevolgd waarbij de mindset vooral aan bod komt. Deze studie heeft mij geholpen om een positieve persoonlijke groei door te maken door de jaren heen. Dit is uiteraard ook iets wat ik aan mensen leer.

Ik had tenslotte de Aloë Vera, deze was ik inmiddels dagelijks gaan drinken, wat zouden nu de mogelijkheden zijn om hiervan een traject te maken? Ik begonnen om de combiboxen van C9 en F15 te gaan nemen en dit achter elkaar door (39 dagen lang). Het werkte en ik viel 10kg af. Sindsdien ben ik (met een schommeling van drie kilo) op gewicht gebleven.Ervaringsdeskundige 

Eind 2015 kwam ik door een kennis in aanraking met producten die gebaseerd zij op Aloë Vera. Nu was ik mij al bewust dat deze plant verschillende goede eigenschappen heeft en ik ging ervoor. In 9 dagen tijd kreeg ik meer energie en was ik 3kg lichter. Dit was maar 9 dagen en dat beviel mij goed.

Deze ervaring en de opleidingen hebben ervoor gezorgd dat ik in 2018 een “Eureka” moment kreeg en hiervan een 12 weken traject heb gemaakt.

Een gezonde leefstijl is belangrijk voor mij en heeft mijn kwaliteit van leven ontzettend geholpen en geniet ik nu veel meer ook van de kleine dingen in mijn leven.

Aloë Vera fan


Ik ben een Aloë Vera fan op en top, het zit inmiddels in mijn DNA 🥰. Aloë Vera is zowel goed voor inwendig gebruik maar ook voor uitwendig gebruik. Ik ben er nog niet achter gekomen waarom het niet goed zou zijn.


Het leven is al moeilijk genoeg maak het je gemakkelijk en geniet van alles (ook de kleine dingen) in je leven.