fbpx

Hoe zou het zijn als het ziekteverzuim gereduceerd kan worden en de werknemers met meer energie naar het werk komen?

Werknemers die (veelvuldig) ziek zijn kosten meer dan u lief is. Veelal heeft het met een gezondheidsplaatje te maken, zoals:

  • Overgewicht
  • Chronische ziektes
  • Weerbaarheid van de persoon wat de gezondheid betreft.

En nog veel meer dingen.

Ik geef lezingen (informatie) over werken in ploegendienst en afvallen. Overgewicht is een algemeen probleem in deze werkgroep. Het lichaam is ingesteld op overdag werken (wakker zijn😇) en in de nacht slapen (rustfase voor het lichaam🤐). Door diensten in de nacht te draaien is er ook een ander eetpatroon van toepassing.

Overgewicht komt meestal geleidelijk en in eerste instantie heeft men het niet door dat men te zwaar wordt. Men merkt wel dat er steeds meer lichamelijke problemen komen, dit wordt er dan opgegooid dat het “normaal” is voor dit soort werkzaamheden. Niets is minder waar, het heeft wel degelijk met het eet- en beweegpatroon te maken die het lichaam bij elke dienst weer moet veranderen.

Het is daarom ook heel belangrijk voor iemand die in ploegendienst werkt om zijn lichaam nog beter (en vooral anders) te onderhouden als iemand die “altijd” overdag werkt en in de nacht slaapt.

Overgewicht brengt ook goede verzorging van het lichaam met zich mee, daarom gaan mijn lezingen ook over het verzorgen van het lichaam.

Ik geef twee soorten lezingen:

  • Nieuw in de ploegendienst, hoe moet ik mijn lichaam onderhouden om geen overgewicht te krijgen.
  • Werken in ploegendienst en afvallen, mensen die al overgewicht hebben.

De lezingen duren ongeveer 2 uur, inclusief 2 korte pauzes van 10 minuten. De hoofdonderwerpen zijn Vitaliteit, Energie en Verzorging.

De investering is € 50 (ex btw) per persoon. Minimaal 6 personen per lezing, hiervoor is een vergaderzaal een goede ruimte. Het voordeel van een kleinere groep is dat de interactie met de groep intensiever is en er meer ruimte voor vragen zijn.

Heb ik uw interesse gewekt? Vul dan het formulier in voor een contact momentje.